10 tips om vaker uitgenodigd te worden

19-01-2017

Feestjes, recepties, trouwerijen, het is natuurlijk altijd een eer om uitgenodigd te worden. Hoe kunnen we zorgen dat we vaker een uitnodiging krijgen?

Het zijn van een graag geziene gast is daadwerkelijk een ware kunst.  De vier essentiele eigenschappen van een ideale gast zijn: een goed humeur, een groot aanpassingsvermogen, een mild oordeel en een flinke dosis tact.   Maar dan ben je er nog niet.

Hieronder staat 10 regels die ervoor zorgen dat je altijd opnieuw wordt uitgenodigd.

1. Als u ziek bent, blijft u thuis. Maar bel de gastheer/vrouw zo snel mogelijk op om te laten weten dat u niet op tijd beter zult zijn, betuig u spijt en bedank hen nogmaals voor de uitnodiging.

2. Zorg altijd dat uw kleding is afgestemd op de gelegenheid. In geval van twijfel, neem dat altijd contact op met de gastvrouw om te vragen naar de dresscode van het feest.

3. Zorg voor een attent cadeau. Geef geen envelop met geld, maar laat zien dat u er goed over nagedacht heeft om een passend cadeau te vinden.

4. Begin bij binnenkomst bij de begroeting nooit een lang gesprek met de gastvrouw. U bent niet de enige gast en u kunt daarmee de gastvrouw in een vervelende situatie brengen.

5. Men proppe zich niet vol alsof men uitgehongerd is en vooraf niets gegeten heeft.